UNESCO/IOC Project Office for IODE


De internationale oceanografische gegevens- en informatie-uitwisseling (IODE) van de Intergouvernementele Oceanografische Commissie (IOC) van UNESCO werd in 1961 opgericht. Het doel ervan is de exploitatie en ontwikkeling van marien onderzoek te bevorderen door de uitwisseling van oceanografische gegevens en informatie tussen de deelnemende lidstaten en door te voldoen aan de behoeften van gebruikers voor gegevens- en informatieproducten.

Om in te spelen op de behoefte aan een gespecialiseerde opleidingsfaciliteit, werd het UNESCO / IOC Project Office voor IODE in 2005 in Oostende gevestigd. Met de opening van dit kantoor betrad het IODE-programma een nieuw tijdperk van capaciteitsopbouw en oceaangegevens / informatie diensten.

Het UNESCO / IOC Project Office voor IODE organiseert het OceanTeacher Global Academy-project gericht op het opbouwen van billijke capaciteit gerelateerd aan oceaanonderzoek, observaties en diensten in alle IOC-lidstaten. Het International Oceanographic Data and Information Exchange (IODE) -programma van UNESCO / IOC heeft een uitgebreid leermanagementsysteem (OceanTeacher) ontwikkeld dat, in combinatie met klassikale training, bijna 2000 studenten uit 120 landen heeft opgeleid sinds 2005. Dit succes toont de expertise binnen IODE en zijn potentieel om het gebruik van deze methodologie uit te breiden naar andere IOC-programma's. Het OTGA-project zal andere bestaande trainingsprogramma's van het IOC aanvullen en het OceanTeacher e-learningplatform breed beschikbaar maken.

De OceanTeacher Global Academy komt ten goede aan alle IOC-lidstaten, met speciale nadruk op ontwikkelingsregio's. De regionale implementatiemethodologie maakt dat de trainingsprogramma's zelfgestuurd zijn met veel aandacht voor lokale vereisten, taal en cultuur. Er wordt veel aandacht besteed aan het lokale eigenaarschap, aangezien de 9 regionale opleidingscentra (RTC's) door de gastlanden worden ondersteund. Bovendien valideert de OceanTeacher Global Academy de expertise die beschikbaar is in ontwikkelingsregio's en bevordert zij hun zelfredzaamheid op het gebied van gespecialiseerde technische opleiding en hoger onderwijs met betrekking tot oceaankunde, observatie en gegevens / informatiebeheer.

Plaats hier uw logo op TrainingInfo.be