Ontwikkelen & managen van Key Risk Indicatoren

IFBD - Institute for Business Development

Inhoud en doelstellingen

Key Risk Indicatoren zijn onontbeerlijk om tijdig risicovolle activiteiten te identificeren, de prestatie te benchmarken en kansen optimaal te benutten. Uit ervaring en onderzoek van onze trainers blijkt echter dat het voor veel ondernemingen lastig is om deze indicatoren te identificeren, laat staan te sturen. Ofwel omvatten de indicatoran het risico niet goed, zijn ze niet goed meetbaar, zijn ze te abstract of zijn ze niet meer actueel of accuraat omdat de omgeving is veranderd. Gedurende deze workshop leert u het belang van key risk indicatoren, de eisen gesteld aan goede indicatoren en krijgt u voorbeelden uit voor u relevante sectoren. Wij zoomen niet in op de financiële sector, maar wel op de industriële en dienstensector waarbij risk management geen ‘haute finance’ activiteit is, maar een operationele must.

In deze workshop leert u het belang van Key Risk Indicatoren, de kenmerken, de toepassing ervan en het sturingsproces. KRI’s zijn pas bruikbaar als ze het risico reflecteren, meetbaar, effectief en efficiënt zijn. KRI’s geven het management inzicht in de belangrijkste risico’s en geven duidelijk de richting aan om de risico’s gericht te managen en zo bedreigingen tot kansen te maken.

Opleidingsvorm

UitvinkenOpen cursus
UitvinkenOp maat
UitvinkenAvond / WE
UitvinkenResidentieel
UitvinkenCorresp.
UitvinkenE-learning / DVD
UitvinkenDiploma

Taal / Talen

AanvinkenNederlands
UitvinkenFrans
UitvinkenEngels

Doelgroep en voorkennis

Deze workshop is zo opgebouwd dat u het geleerde direct in de praktijk kunt toepassen. Onze docenten hebben een unieke ervaring in het uitbouwen en opvolgen van scorecards, boordtabellen en ken- en stuurgetallen. De voorbeelden, cases en oefeningen gebruikt doorheen de training zijn dan ook herkenbaar en transparant.

Duur en prijs

Duur

7

Prijs (Alle prijzen zijn excl. BTW, tenzij anders vermeld)
Totale prijs : 750.00€
Prijs / dag : prijs op aanvraag
Indicatieve prijs voor in-company opleidingen : prijs op aanvraag

Bijkomende informatie over de prijs

Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Max aantal deelnemers:

Datum van de komende sessies

16-10-2018
Vergaderplaats :
Auberge du Pêcheur
9831 - Sint-Martens-Latem

Taal / Talen :
Aanvinken Nederlands  Uitvinken Frans  Uitvinken Engels  Uitvinken Duits  
Plaats hier uw logo op TrainingInfo.be