vzw de Sprong


Wie zijn wij ?

De Sprong is een Kempisch maatwerkbedrijf waar tewerkstelling op maat kansen creëert voor iedereen met een erkende afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Deze kansen worden gecreëerd door samen met de medewerkers hun mogelijkheden te (h)erkennen en te ontwikkelen, waardoor zij een sterkere positie verwerven op de arbeidsmarkt en in de samenleving.

Onze 3 kernwaarden - duurzaamheid, groei en welzijn - vormen de rode draad doorheen de Sprong, zowel op niveau van de medewerkers als van de organisatie. Zij vormen ook de toetssteen waaraan nieuwe projecten worden afgemeten alvorens ze opstarten.

De Sprong engageert zich in de samenleving door op een duurzame en ecologisch verantwoorde manier te blijven ijveren voor tewerkstelling voor iedereen, in het bijzonder de meest kwetsbaren.

Onze activiteiten en troeven

De activiteiten binnen de Sprong zijn opgebouwd rond 3 hoofddomeinen:

  • Fietsenatelier
  • Groenonderhoud
  • Recyclage

De afdeling Fietsenatelier staat in voor de exploitatie van de Fietspunten in Mol, Balen, Geel, Herentals en Olen. Onze medewerkers zorgen eveneens voor een propere stationsomgeving.

In het kader van “Fietsen Zonder Zorgen” kan iedereen in onze fietswinkel in Meerhout terecht voor het kopen, het onderhouden en het herstellen van diverse types fietsen. Daarnaast geven we advies op maat en hebben we een ruim aanbod van aangepaste fietsen voor minder mobielen. Onze doelgroep medewerkers staan samen met de begeleiders garant voor een goede service.

In onze afdeling in Mol kan je kiezen uit een assortiment van tweedehandsfietsen. Bedrijven kunnen er eveneens terecht voor het onderhoud van de eigen bedrijfsfietsen. Wij maken graag een offerte op maat voor u.

Binnen de afdeling Groenonderhoud proberen we onze klanten een totaalpakket aan te bieden. Onze teams versterken hun technische vaardigheden en hun plantenkennis, zodat we kwalitatief werk kunnen verrichten met het oog op een duurzaam onderhoud. Een onderhoud waarbij zowel de klant als onze medewerkers gebaat zijn. Betrokkenheid bij de start van een project, plantenkeuze, aanleg en onderhoud zorgen voor tevreden klanten. Op die manier kunnen onze teams doelgerichter werken en krijgen de doelgroepmedewerkers meer inzicht in de job, meer voldoening en meer handvaten om eventuele doorstroomtrajecten te realiseren.

De Oorsprong is een verkennend pad in de Groenafdeling van De Sprong. Het doel is om mensen, bedrijven en openbare besturen te verbinden met duurzame projecten zoals voedselbossen en belevingstuinen. Een voedselbos onderhoudt zichzelf op termijn, biedt voedsel voor mensen en een habitat voor dieren. Het kan bijdragen aan het oplossen van het klimaatprobleem. Het voedselbos heeft meerdere voordelen - zo is er een educatief luik, is het een duurzame onderneming en is het een gedragen project met toekomstperspectief.

In onze afdeling Recyclage geven we afvalproducten een nieuw leven via verschillende activiteiten.

Re-use-a-Shoe is een samenwerking tussen De Sprong en Nike. Via een machinaal proces verwerken onze medewerkers oude of foutief geproduceerde sportschoenen tot nieuwe grondstoffen.

In samenwerking met IOK afvalbeheer verzamelen we in verschillende Kempische milieuparken bruin-en witgoed, piepschuim, autobanden en verf resten. Onze medewerkers helpen tijdens het transport bij het in- en uitladen van de verschillende fracties en zorgen ervoor dat alles correct gestockeerd wordt voor verdere verwerking.

In de afdeling “Backcup” kan je bij ons terecht voor het huren en reinigen van (uw) herbruikbare bekers voor je evenement. We beschikken over een professionele wasinstallatie voor het wassen, drogen, tellen en controleren van de kwaliteit van de bekers.

Qfor certificatie

In mei 2021 behaalde vzw de Sprong voor de 1ste keer het kwaliteitscertificaat QforWSEMeer info: http://www.desprongvzw.be

Placez votre logo sur TrainingInfo.be